A pszichológus nem orvos, páciense nem feltétlenül beteg, illetve egyetlen személyiség sem tökéletes. A pszichológus mentális segítő, segítségnyújtó szakember, aki objektív elfogulatlanul képes feltárni a minden emberben megtalálható problematikus lelki eredetű elemeket, melyek folyamatosan izgatják, megoldatlanságban tartják a személyiséget vagy annak egyes részeit. Ilyen területek mindenkiben léteznek, mindenkin lehet csiszolni, tökéletesíteni. Lehet javítani azt, amiben nem érzi magát elemében vagy csupán hiányérzete támadt, esetleg bizonytalan vagy szorongás gyötri. Amennyiben Ön is úgy érzi, hogy élete valamilyen szempontból nem kerek, forduljon hozzánk, budapesti pszichológusokhoz bizalommal!

Miért nem elég a barátunkhoz fordulni, ha problémánk akad?

Egy barát alapvetően nem szakember, nem ismeri a lelki folyamatok összetettségét, tulajdonságait. A barátok elfogultak, túl tapintatosak esetleg túl vehemensek lehetnek. Mind olyan érdekviszonylati tényező, mely nem teszi lehetővé az objektivitást, amire ilyenkor leginkább szükség van!

Egy barátság semmiképpen sem alkalmas feltárásra, terápiára(!) hiszen az olyan testi, lelki, érzelmi támogatás, mely nem működik elfogulatlanul, valamint nem alkalmas szakmai, illetve elemző munkára.

A pszichológus legfőbb “munkaeszköze” a személyisége. A gyógyítás képességének megszerzéséhez a segítőnek is hosszú önismereti utat kell bejárnia. Nem elég csak a technikát birtokolni, hisz, hogyan tudnék segíteni, “ha saját belsőm is tele van salakkal?” (J. W. Goethe) Fontos és szükséges az önismereti munka, amely folyamat sosem zárul le, akár évtizedekig, de inkább életünk végéig tart. Az egyéni terápiát a pszichológus saját személyiségén keresztül ülteti át a gyakorlatba.

Pszichológiai rendelőnkben Budapesten különböző pszichoterápiás módszereket alkalmazunk: családterápia, pszichodráma, kognitív és viselkedésterápia, autogén tréning. Főleg az integratív módszert használjuk, azaz a páciensek problémáinak megfelelő módszerek kombinációit.

Szemléletünk szerint mégis az a legfontosabb, hogy ne a módszer uralja terápiát, hanem a közöttünk létrejövő KAPCSOLAT.

A pszichoterápia a változás útja. Lelki eredetű problémák kezelésére kialakított gyógyító módszer. A hagyományos terápia célja beszélgetés, kapcsolatalakítás útján feltárni az emberben zajló folyamatokat, a szenvedést okozó, tünetet előidéző érzelmi konfliktusokat. Fókuszában az aktuális kiváltó hatások, a múltbeli források és a fenn tartó belső erők állnak. Ezek megértése által a kényszerítő erejük csökken, így szabadabban dönthetünk, újszerűen viszonyulhatunk önmagunkhoz és a másokhoz.

Ha úgy ítéli meg, hogy szüksége van ránk, pszichológusokra, állunk rendelkezésére  Budapesten.  Pszichés problémák esetén a legjobb megoldás a pszichológus. Budapesten, pszichológiai rendelőnkben van választék bőven. Várjuk szeretettel.

Pszichológiai rendelő Budapest, pszichológus Budapest.

www.skultetiszabo.hu