Adámy Luca

pszichológus, személyközpontú tanácsadó jelölt

Adámy Luca vagyok, pszichológus, személyközpontú tanácsadó jelölt. Alap- és mesterszakos diplomámat a Károli Gáspár Református Egyetemen szereztem, ez idő alatt önkénteskedtem a Vecsési Családokért Alapítványnál, valamit az Országos Gerincgyógyászati Központnál. Szakmai gyakorlatomat a Pszichoszomatikus és Pszichoterápiás Rehabilitációs Osztályon, Tündérhegyen, és a Gálfi Béla Kórház Pszichiátriai Osztályán teljesítettem. Évek óta dolgozom iskolapszichológusként és három általános iskolában, valamint a Humán Sztrádánál pszichiátriai betegek gondozójaként.

 

A tanácsadásról alkotott elképzelésemet nagyban befolyásolták a sztoikus filozófia gondolatai. Véleményem szerint minden elakadás lehetőség a fejlődésre. Egy nehéz időszakra annak kellemetlenségével együtt akár ajándékként is tekinthetünk – az adaptív megküzdés során pozitívan változik a személyiség, és az élet adta nehézségek így az egyén szolgálatába állnak.

 

Az emberre szeretek úgy gondolni, ahogy Carl Rogers fogalmazott: a személyiség egy fa, aminek már a magjában ott van minden tulajdonsága. Megfelelő táptalaj, elegendő napfény és víz mellett csodálatos növénnyé növi ki magát. Úgy hiszem, hogy mindenkinek erre van szüksége – egy közegre, ahol biztonságosan fejlődhet. A tanácsadás során szeretném ezt a környezetet megteremteni az egyén számára, hogy az önismeret útján válaszokra leljen, rálásson a belső folyamataira, és elinduljon egy új úton.

 

Amiben segíteni tudok:

 

Önismereti kérdések

Evéssel kapcsolatos nehézségek

Stressz, szorongás

Önbántalmazás

Serdülő tanácsadás

Párkapcsolati konfliktusok, elakadások

Elengedés

Egzisztenciális kérdések

Álommunka

Társas kapcsolatok szintjén jelentkező nehézségek

Droghasználat kapcsán felmerülő problémák, kérdések

Megrekedtség, bizonytalanság

Adámy Luca