Mi a nemdiéta?

A nemdiéta nem korlátozó diéta, hanem egy életszerű és rugalmas étkezési mód a mindennapi élethez, mellyel csökkenthet vagy növelhet testsúlyán és javíthatja jóllétét.

Mire jó a nemdiéta?

A nemdiéta segítségével megelőzheti a fogyókúrák során tapasztalt jo-jo hatást, és hosszú távú változást érhet el, klasszikus értelemben vett diéta nélkül. Hatása nem korlátozódik az optimális testsúly elérésére, a nemdiétával csökkentheti az érzelmi evést és a stressz-evést, miközben javít a közérzetén és hétről hétre felszabadultabbnak érezheti magát. Egészségügyi panaszok esetén megbízható orvosokat vonunk be a folyamatba.

Kiknek alkalmas a nemdiéta?

A nemdiéta egyaránt alkalmas felnőttek, gyermekek, tinédzserek és családok számára is, illetve sportolóknak is tudunk segíteni. Magyar, angol és német nyelven is nyújtjuk szolgáltatásunkat.

Mi történik a beszélgetéseken?

Az első beszélgetésen az Ön segítségével egy étkezési ritmust állítunk össze, amely minden visszatérő élethelyzetéhez alkalmazkodik, legyen szó sietős reggelekről, nagycsaládos étkezésekről vagy túlórázásról. Úgy alakítjuk ki az étkezéseit, hogy azok örömöt, kapcsolódást és sikerélményt is nyújtsanak. Ezt követően egy otthoni kísérletezés veszi kezdetét, 2–4 hetente 15–60 perces élő vagy online coaching foglalkozásokon beszéljük át a tapasztalatait. Kiderülhet például, hogy bizonyos napjai nagyon stresszesek, vagy épp nyaralni készül, ekkor eszerint módosítunk, és egyre személyre szabottabbá tesszük étkezését.  Megtanulja, egy adott élethelyzetben mit, mikor és mennyit kell ennie, anélkül, hogy éheztetné magát vagy sokkterápián esne át. Közben halad a céljai felé, apró lépésekben.

Hogyan képzeljem el a folyamatot?

A változás általában 4-8 hónapig tart, melynek hosszát céljai illetve a mindennapi élet befolyásolják. Lehetséges, hogy jól tud haladni, de az is, hogy az élet közbeszól, és a munkára vagy a családi életre kell ideiglenesen fókuszálnia, ezért elakadást tapasztal. Attól függően, mire van épp szüksége, konkrét tippekkel vagy érzelmi támogatással segítjük a változást.

Kik állnak a nemdiéta mögött?

A nemdiétát Tóth Balázs pszichológus, evéskutató dolgozta ki, és jelenleg több kollégával dolgozik együtt, többet róla a „Szakembereink” fül alatt olvashat.

Hol hallhattam korábban a nemdiétáról?

Folyamatosan vagyunk jelen magazinokban, rádióműsorokban illetve tartunk élő előadásokat is. Vállalati programokon is találkozhatott velünk Magyarországon illetve Ausztriában. Amennyiben bővebben szeretne rólunk olvasni:

Pszichológiai rendelő Budapest