Minden kapcsolatban előfordulnak mélypontok, amelyek adott pillanatban kétségbeejtőnek vagy végzetesnek tűnhetnek. Előfordul, hogy közösen élnek át krízist vagy csak az egyik fél kerül bele. Számtalan oka lehet, a kifulladástól a teljes kiábránduláson át a Coolidge hatásig vagy egy harmadik fél feltűnéséig. Fontos, hogyha mind két szereplőben meg van a kellő eltökéltség a problémák orvoslására, de nem tudják, miként kezdjenek hozzá, keressenek fel egy szakembert. A párkapcsolati tanácsadás jó eséllyel segít megoldani a konfliktusok java részét.

Az első találkozás alkalmával körvonalazzuk a probléma mibenlétét és az egyet nem értés okait. Ha van konkrét ok, akkor az ebben az esetben artikulálandó. Amennyiben nincs konkrétum, akkor közösen derítjük fel az érzések, emóciók alapján. Megvizsgáljuk mennyire reális a helyzet, milyen lehetőségek mentén lehet tovább haladni.

Az ülés végén egyeztetjük a következő találkozásra elkészítendő feladatokat. A további beszélgetések alapjául szolgáló, elvégzett feladatok fontosak a cél eléréséhez. A folyamatos gondolkodás és összegyűjtött igények, kompromisszumos ajánlatok segítik a változást.

Minden alkalommal felmérjük, meddig jutott el a pár és mi az, ami pozitív és mi marad javítandó. A haladás nem lesz rakéta sebességű, de a közös munka és az elérendő cél is közelebb hozza egymáshoz a feleket. Hosszabb távú munka alatt időnként megállunk és meghatározzuk a folyamat irányát, a kapcsolat rendbehozatalának további menetét.

Párkapcsolati tanácsadás, kisebb konfliktus forrás esetén, 4-5 alkalom is elegendő lehet a problémák elsimításához. Ez a problémák mélységétől és a párok tenni akarásától is függ, elhúzódó krízis esetén több alkalomra van szükség.

Párkapcsolati tanácsadás – pszichológus Budapesten

Pszichológiai rendelő Budapest, Pszichológiai rendelő bérlés Budapest.