A pandémia elmúltával nem ajánljuk az online konzultációt, inkább a személyes, jelenléti ellátást. Online pszichológiai konzultáció nem igazán szakszerű.

Az online pszichológiai konzultáció lehetőséget nyújt arra, hogy gyors, de nem igazán alapos segítséget nyújtson. Ha úgy érzi, hogy a jelen helyzetben nehézségei akadtak, ha úgy érzi, hogy a megküzdésben segítségre lenne szüksége, de semmiképpen sem tud megjelenni a pszichológusnál, mivel fizikailag korlátozva van, keressen egy olyan pszichológust, aki online konzultációt is tart. Ha hónapokra ágyhoz van kötve, vagy külföldön él, de ebben az esetben csak átmeneti megoldásnak felel meg, például, ha már elkezdte a konzultációt, de egyszer, kétszer meg kell szakítani.

A néhány alkalmas, vagy hosszabb online konzultáció nem helyettesíti az élő, személyesen zajló hosszabb távú terápiát, nem alkalmas pszichiátriai betegségek kezelésére. Ezért lehet olyan probléma, amiben átmenetileg ugyan tudunk a helyzeten könnyíteni, de utána egyértelműen ajánlott lesz a hagyományos, személyes módon zaljó egyéni terápiás munka.

Az online konzultáció segítséget nyújthat, ha párkapcsolati vagy gyermeknevelési tanácsadásra van szüksége, vagy ha elakadt az életében és megoldást keres a krízishelyzetben (pl. pánikroham).

Az online konzultáció Skype-on keresztül történik. Az élő terápiás szituációhoz hasonlóan az alkalmak 50 percesek és minden esetben előzetes időpont egyeztetést igényelnek.

pszichológiai rendelő Budapest