Szexuális problémák alatt azokat a zavarokat értjük, melyek a szexualitás közben akadályozzák a pár együttlétét. Ezek két részre oszthatók; organikus (betegség) okozta és lelki eredetű problémákra. Organikus gondok főleg férfiaknál fordulhatnak elő, ilyen a merevedés zavarai, nőknél a hüvelyszárazság lehet akadályozó tényező. Ezekkel szakorvoshoz (urológus, andrológus) kell fordulni, azonban, ha nem talál a vizsgálat elváltozást vagy erre utaló jelet, akkor a probléma pszichoszomatikus, azaz lelki eredetű.

Szexuális problémák jelentkezhetnek valamilyen zavaró lelki körülmény hatására is, például egy szakítás után a korábbi lelki kötődés még mindig aktív a szenvedőben. Ilyenkor bűntudata lehet vagy elvágyódik újdonsült partnere mellől a régebbi fél irányába. Esetleg olyan kapcsolatban vesz részt, ami nem tiszta, nem tisztességes saját felfogása alapján, pl. megcsal valakit.

A sildenofil tartalmú készítmények (Viagra) feltalálása óta a férfiak betegség okozta potencia zavarai minimálisra csökkentek, a síkosítók használatával ugyan ez történt a nőkkel is. Ennél fogva szinte minden zavar melyek ezekkel a segédeszközökkel nem oldhatók meg ebben a témában, lelki eredetre vezethetők vissza. A lelki eredetű zavarok kezelésében szexológus és pszichológus segítségét érdemes igénybe venni. A szexuálpszichológus a legjobb választás, mivel ő az a szakember, aki ennek a problémának minden oldalát látja, azaz mind a szexuális működésekkel, mind a lelki eredet feltárásában otthonosan mozog, hiszen erre szakosodott.

Amennyiben Budapest területén él, és ilyen jellegű problémával küszködik, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot.

Budapesti pszichológiai rendelőnk várja a gyógyulni vágyókat. Rendkívül magasan képzett, tapasztalt budapesti pszichológusok állnak rendelkezésére (pszichológus Budapest).  Ha szüksége van Budapesten pszichológus segítségére, jelentkezzen egy pszichológus szakembernél. Nálunk több kiváló, első osztályú budapesti pszichológus képes segíteni Önnek. Keressen fel bennünket Budapesten.

Abban az esetben, ha pszichológus Budapest térségében, keressen bennünket bizalommal. Pszichológiai rendelő Budapest.

skultetiszabo.hu

Pszichológiai rendelő Budapest.